Annons
Annons


Kycklingpaj med bacon

Bacon på toppen ger det lilla extra åt kycklingpajen!


kycklingpaj med bacon

4 port
Tid: ca 1 tim och 30 min

Botten:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 paprikor i olika färger
3 kycklinglårfiléer eller 2 kycklingbröstfiléer
1–2 pressade vitlöksklyftor
smör till stekning
salt, peppar
2 msk hackad timjan
2 dl riven ost

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl valfri kokbar grädde
salt, peppar

Garnering:
1 pkt bacon
delade körsbärstomater
färsk oregano

1.  Arbeta snabbt ihop degen i en matberedare (eller för hand). Kavla ut den lätt, anpassad till en pajform, ca 26 cm i diam, och lägg i. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min. Förgrädda i 200°, 10–15 min.
2.  Dela paprikor och kyckling i mindre bitar. Stek bitarna samt vitlök i smör några min. Krydda med salt, peppar och hackad timjan. Låt svalna något och lägg allt samt riven ost i formen.
3.  Vispa ihop äggstanningen, salta, peppra och häll den över fyllningen. Grädda i 200° ca 35 min. Strö över knaperstekt bacon och lägg på tomaterna samt oregano. Servera med en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

LÄS OCKSÅ


(44)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • karin ekberg

    Ser gott ut , ska testa
    mvh Karin i tullinge

  • karin Ekberg

    Kan rekomendera denna paj, lika god varm o kall.
    Mvh Karin i Tullinge.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…