Annons
Annons


Kycklingpaj med fetaost

Krämigt och gott med fetaost!


kyckligpaj med fetaost

Krämigt gott!

4–5 port
Tid: Beredning ca 15 min + ca 35 min i ugn

3 dl vetemjöl eller vetemjöl med fullkorn
150 g kallt smör
2–3 msk iskallt vatten

ca 300 g grillat eller stekt kycklingkött
ca 1/2 strimlad purjolök
smör till stekning
salt, peppar
10 körsbärstomater
125–150 g fetaost i tärningar

Annons

Äggstanning:
2 dl crème fraiche
3 ägg

1. Tillred degen snabbt i matberedare eller för hand. Kavla ut degen efter pajformen, 28 cm diam, och lägg i. Nagga och ställ in i kylen tills fyllningen är klar.
2. Skär kycklingen i små bitar. Fräs purjolöken i smör i några min, krydda, låt svalna och fördela i pajskalet. Lägg i kyckling, tomater och fetaost.
3. Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar, häll det över fyllningen. Grädda i 200° ca 35 min eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Serveras med en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

Missa inte: Fler läckra recept på pajer!


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…