Annons
Annons


Kycklingpaj med paprika


recept på kycklingpaj

Den goda pajen gör du snabbt och enkelt med färdiggrillad kyckling.

4–5 port
Tid: ca 1 tim

Botten:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 röd paprika
1 grillad kyckling
1 pressad vitlöksklyfta
smör till stekning
1 dl riven ost
2 msk hackad färsk timjan
3 skivade tomater

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl valfri grädde
salt, peppar

Garnering:
ärtskott

1.  Blanda snabbt ihop degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut den lätt anpassat till en pajform med avtagbar kant, ca 24 cm i diam, och lägg i. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min.
2.  Dela paprika och kyckling i mindre bitar. Fräs lätt samman kyckling, paprika och vitlök. Tillsätt timjan. Låt svalna något och lägg det brynta samt riven ost i pajformen.
3.  Vispa ihop äggstanningen, salta, peppra och häll den över fyllningen, toppa med tomater. Grädda i 200°, 35–40 min. Servera med sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

 


(14)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…