Annons
Annons


Kycklingwok med svamp och cashewnötter


wok med kyckling och kokosmjölk

Härligt krämig wok med kyckling och kokosmjölk.

4 port
Tid: ca 25 min

125 g nudlar
ca 450 g valfri kycklingfilé
olja/smör till stekning
salt, peppar
225 g champinjoner i kvartar
ev 75 g shiitakesvamp i mindre bitar
1 mindre squash, skivad och delad i kvartar
1 orange paprika i mindre bitar
150 g delade, rensade sockerärter
1/2–1 hackad röd kärnfri pepparfrukt
1 liten bit färsk ingefära (stor som 2–3 sockerbitar)
1 fint riven vitlöksklyfta
300 ml kokosmjölk
ev ca 1 dl cashewnötter
saft från 1/2–1 lime
1 knippe koriander eller oregano

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

1. Koka nudlarna knappt klara. Spola dem med kallt vatten. Ringla lite olja över så de inte klibbar ihop.
2. Skär köttet i mindre bitar. Hetta upp pannan och stek det i olja/smör tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar, tillsätt svamp och grönsaker och stek under några min i ganska hög temperatur. Rör om då och då. Skala ingefäran och riv den. Tillsätt lite i taget tillsammans med vitlöken.
3. Häll över kokosmjölken, tillsätt nudlarna och låt det puttra samman i ett par min, men inte längre än att grönsakerna har kvar krispigheten. Tillsätt nötterna. Smaka av med limesaft, ev mer kryddor, riven ingefära och hackad örtkrydda.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…