Annons
Annons


Läcker lax med citrusdipp!

Läckert kryddad lax med klyftpotatis och citrusdipp.


lax med pepparkakskrydda

4 port
Tid: ca 45 min

ca 1 kg delikatesspotatis
olja
salt (gärna flingsalt), svartpeppar
600 g färsk laxfilé i bit
flytande honung
2–3 krm pepparkakskrydda (kan ersättas med chili explosion)
2 buntar grön sparris, ca 350 g

Annons

Citrusdipp:
2 dl crème fraiche
skal och saft av 1/2 citron

Garnering:
citron

1. Skrubba potatisen väl, dela dem eller skär i klyftor. Lägg dem i en bakpappersklädd långpanna. Ringla olja över och blanda väl så alla ytor täcks. Strö över salt och nymald svartpeppar. Stek i 250° ca 10 min.
2. Ta ut potatisen och sänk värmen till 200°. Gör plats för laxen på plåten. Pensla laxen med olja och ringla lite honung över. Strö över pepparkakskrydda, salt och peppar. Stek 20–25 min tills allt är klart.
3. Skär bort det grova längst ner på sparrisen. Stek den lätt i panna eller förväll snabbt i saltat vatten. Blanda crème fraiche med citronskal, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4. Servera laxen med klyftpotatis, citrusdipp och sparris. Garnera med citronklyftor.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra laxrecept hittar du om du klickar HÄR.


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…