Annons


Läcker laxpaj

Vi älskar paj! Den här krämiga varianten med rökt lax och krämig äggstanning är en riktig hit.


Mums med lax i pajen!

 

Laxpaj med spenat

6 port
Tid: 1 tim

Pajdeg:
150 g smör
4 dl vetemjöl eller dinkelsikt
3 msk kallt vatten

Fyllning:
400 g fryst bladspenat
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
100 g kallrökt lax
3 ägg
2 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven ost

Annons

Garnering:
100 g kallrökt lax
citronskivor

1. Blanda pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 26 cm i diam. Ställ kallt 20 min.
2. Förgrädda pajskalet i 225° i 10 min.
3. Fräs spenaten i smör i en stekpanna så att all vätska försvinner. Salta och peppra. Skär 100 g av laxen i småbitar. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar.
4. Lägg riven ost i pajskalet. Lägg på spenaten och laxbitarna, häll på äggstanningen. Grädda i 225° ca 35 min.
5. Garnera pajen med hela laxskivor och citronskivor.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp ett praktiskt springformset till specialpris från oss!


(0)
(103)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…