Annons
Annons


Maffiga läckerbitar med choklad och kola – steg för steg

Tre godsaker i ett – knaprig cookiebotten, seg kola och honungssmakande choklad. Servera den maffiga kakan i små bitar. Perfekt till både fika och som minidessert.


Choklad, kola, jordnötter, lager på lager.

Choklad, kola, jordnötter, lager på lager.

Läckerbitar med choklad och seg jordnötskola

21 bitar

Botten:
150 g chokladfyllda kakor av cookietyp
25 g smör

Jordnötskola:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl sirap
1 dl socker
2 dl jordnötter

Annons

Chokladlager:
250 g mörk choklad
2 msk honung
1/2 dl vispgrädde
25 g smör

Garnering:
50 g vit choklad

lackerbitar-steg

1. Lägg bakplåtspapper i en brödform, 11×27 cm. Mixa kakor och smör jämnt i en mixer. Tryck ut smulorna till en botten i formen.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Blanda vispgrädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka i ca 15 min eller tills kolan är 125° varm. Blanda i nötterna och häll kolan i formen. Låt svalna i 15 min.

3. Blanda choklad, honung, vispgrädde och smör i en kastrull och smält på svag värme. Rör runt så det blir en jämn chokladsmet. Häll chokladen i ett lager ovanpå kolan.

4. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Ringla den vita chokladen över den mörka chokladen. Ställ in formen i kylen i 1 timme för att stelna. Skär den sedan i små fyrkanter, 3×7.

Tips! Du kan byta ut 1/2 dl av jordnötterna i kolan mot kokos. Då blir kolan lite mjukare och får en härlig smak av kokos.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Carin Pålsson


(4)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…