Annons


Läckra tapas – gör egna chips

Egna chips gjorda av parmesan och sötpotatis är det perfekta snackset! Superlätt att fixa och utmärkt på tapasbordet med marinerade oliver, rostad mandel och andra lyxiga smårätter.


Läckra små tilltugg – marinerade oliver, rostade mandlar och egengjorda sötpotatischips och chips av parmesanost.

Sötpotatischips

20 min

1 sötpotatis
1 krm salt
1 tsk olivolja

1. Skiva sötpotatisen med skal. Lägg den på en ugnsplåt. Salta och ringa över oljan.
2. Grilla i 225° i ca 15 mi, tills chipsen fått färg. Låt svalna.

Parmesanchips

10 min

Annons

100 g riven parmesanost
chiliflakes

1. Lägg osten i små högar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Stör på lite chiliflakes.
2. Grädda i 200° i ca 5 min tills osten fått färg. Låt svalna.

Marinerade oliver

4 tapasport
5 min

100 g gröna oliver
2 msk olivolja
1 tsk rivet citronskal
1 liten riven vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk timjan och rosmarin
salt, svartpeppar

Lägg oliverna i en skål. Blanda ner alla ingredienser och låt stå en stund.

Rostade mandlar

4 tapasport
5 min

1 tsk olivolja
100 g skållad mandel
1 tsk flytande honung
1 nypa salt och svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin

1. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i mandel. 
Rosta några min till fin färg.
2. Häll på honung. Strö på salt, peppar och rosmarin. Servera i en tapasskål.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du alla våra tapasrecept.

Gå Ulrikas onlinekurser där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av Ulrika Davidsson. Läs mer här!


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…