Annons
Annons


Ladda mobilen trådlöst

Den första kollektionen av heminredningsprodukter med integrerad, trådlös laddning för smarta telefoner lanseras nu av Ikea. Produkten förvandlar sängbord, lampor och skrivbord till trådlösa laddningsstationer. Med den nya tekniken kan du ladda telefonerna utan att behöva använda överflödiga sladdar.


 

Ladda trådlöst

Ikeas nya möbelserie erbjuder trådlös laddning av mobilen.

Den nya kollektionen med den integrerade tekniken bygger på samarbete med den globala Qi-teknologin.

– Vi har skapat smarta, trådlösa lösningar där flera funktioner kan användas samtidigt. Den unika integreringen av teknik i heminredningsprodukter gör det möjligt för våra kunder att ladda smarta telefoner samtidigt som de till exempel får ljus från lampan, säger David Wahl, designer på Ikea.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Så funkar det: Lägg mobilen på en Qi-laddningsplatta för att laddningen ska starta. Laddningen sker via magnetfält/induktion. Qi-teknologin finns inbyggd i mobiltelefonen eller i ett utbytbart bakstycke/skal.

Allt du behöver göra är att lägga din smart- phone på plustecknet. Många smartphones har stöd för den trådlösa laddningsstandarden (Qi), men ibland kan den behöva aktiveras i telefonens inställningar. Andra smartphones behöver kompletteras med ett skal som stödjer Qi-standarden. Laddningsskal kan köpas på IKEA.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…