Annons
Annons


Laga julgodis med Pernilla Wahlgren


Fudge

Laga läcker fudge. Foto: Jenny Grimsgård

I  Allas nummer 51 bjuder Pernilla Wahlgren på sina bästa recept från sin nya bok  Pernillas julgodis. Men redan här kan du prova ett av hennes recept på fudge som du också hittar i tidningen.

Annons

Fenomenal fudge
ca 40 bitar

Fudge har en lite torrare och smuligare konsistens än kola och
behöver inte slås in i papper.

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk glykos
100 g mörk choklad

1. Koka grädde, socker, vaniljsocker och sirap på svag värme tills temperaturen når 120°. Det tar ganska lång tid, ca 30 min – kolla med en termometer (eller gör kulprovet). Rör sparsamt, det räcker att tippa kastrullen någon gång då och då.
2. Tillsätt smör och glykos när smeten är 120° och koka någon min till. Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör tills den har smält.
3. Häll smeten i en bakpappersklädd liten långpanna (ca 20×30 cm) och ställ att svalna och stelna. Skär fudgen i bitar. Förvara svalt i en burk med lock.

 


(3)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…