Annons
Annons


Läggtiden viktigare än veckopeng!

Att själv få bestämma vilken tid man ska gå och lägga sig är viktigare än båda storlek på veckopeng och tid framför datorn, tycker svenska barn.


Smygläsning – en klassiker för barn som inte vill sova.

Nickelodeon har genomfört en webbundersökning bland svenska barn mellan 6-11 år för att ta reda på om barnen själva anser att de får bestämma tillräckligt mycket själva hemma, och vad de helst skulle vilja bestämma över.

Annons

Mer än hälften
De allra flesta barnen, 50.2 procent, anser att de får bestämma tillräckligt mycket själva. 24 procent har svarat att de inte vet, och 25.8 procent tycker inte att de får bestämma tillräckligt hemma.

På frågan om vad man skulle vilja bestämma mer över själv så svarade de flesta, 18.8 procent, tid de ska lägga sig. På andra plats hamnar veckopeng med 15.5 procent och på tredje plats kom tid framför TV- och datorspel med 10.5 procent.

Internet inget problem
Längst ner på skalan hamnar hur jag använder internet som endast 2.3 procent av barnen helst vill bestämma över själva. Jenny Frisk, kanalchef på Nickelodeon, tror att detta beror på en hög acceptans bland svenska föräldrar:

– Svenska barn ligger nästan längst fram i världen vad det gäller tillgång till både mobiltelefon och internet. Jag tror att barnens föräldrar har blivit ganska bekväma i vad barnen gör när de surfar på nätet, säger Jenny frisk.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…