Annons


Läkare: Broccoli räddar liv

Glöm spenat, avokado och grönkål. Enligt läkaren Rangan Chatterjee finns det bara en grönsak som vi behöver äta för vår hälsas skull. Och det är broccoli!


Broccoli är bra för hälsan

Att vi måste få i oss alla slags grönsaker är något de flesta av oss har fått höra sedan barnsben, men enligt en läkare finns det bara en grönsak vi behöver få i oss för att förbättra vår hälsa – broccoli!

Annons

Läkaren Rangan Chatterjee, författare till boken ”The Four Pillar Plan” och som regelbundet brukar medverka i BBC-serien ”Doctor in the House”, menar att anledningen till att broccolin är så nyttig för oss är för att den ger oss bättre maghälsa och därmed också bättre immunförsvar.

Broccoli räddar liv

– Broccoli räddar liv. Den gör en massa bra saker. När den går igenom tunntarmen hjälper den att balansera ditt immunsystem. Jag tycker att grönsaker är ganska fantastiska och när du börjar undersöka vad de gör när de går igenom immunsystemet är det egentligen ganska fantastiskt, skriver han i en artikel i Dailymail.

Att ha en bra maghälsa är inte bara bra för vår hälsa överlag – forskning pekar även på att det kan stärka vår mentala hälsa. Forskning från Harvard University visar till exempel att en dålig mag- och tarmhälsa kan leda till depression, ångest och stress. Det på grund av att magen och hjärnan anses vara nära sammankopplade. Genom att äta broccoli kan du med andra ord inte bara få en bättre maghälsa – utan bättre psykisk hälsa.

Flera fördelar med Broccoli

Dessutom ska broccoli vara bra för våra hjärtan och ögon och dessutom kunna förhindra cancer och minska kolesterolet, enligt flera studier.

Gilla Allas.se på Facebook

För att maxa näringsupptaget är det bäst att ångkoka, koka eller att äta rå broccoli istället för att steka den.

Läs också: Så äter du morotsblast och broccolistjälkar – 5 supersmarta hacks!

Källor: Independent.com, DailyMail.com
Foto: IBL
Artikeln publicerades först på Femina.


(1.47k)
(2)Annons


Annons

Laddar nästa sida…