Annons


Sveriges sexigaste yrken!


Läkare och sjuksköterskor - toppyrken på flera sätt!

Höstens kurser och utbildningar har just dragit igång på Sveriges högskolor och universitet. Samtidigt kommer en rapport från SIFO om vilket yrke som är sexigast.

Just läkarprogrammet brukar ligga i topp bland de utbildningar som är svårast att komma in på och läkaryrket toppar också listan över Sveriges sexigaste yrken. Det enligt en färsk SIFO-undersökning gjord på uppdrag av dejtingsajten E-kontakt.

Annons

Vita rockar är sexiga
Om du vill gå hem hos/med det motsatta könet ska du alltså utbilda dig till läkare eller sjuksköterska. Läkaryrket fick var femte av de manliga rösterna och var fjärde av de kvinnliga rösterna. Om man inte lyckas komma in på läkarprogrammet kan man som kvinna trösta sig med att yrket som sjuksköterska ligger på samma placering enligt männen med var femte röst.

Åldern avgör
Det finns dock stora skillnader i vilka yrken som anses sexigast beroende på ålder. Ju äldre männen är desto mer attraheras de av sjuksköterskor, medans det är precis tvärtom för designyrket. Unga män älskar designers, äldre håller inte med.

Tvåa hos kvinnorna, femma hos männen!

– Männen och kvinnorna verkar vara överens om att de sexigaste yrkena är yrken där man tar hand om andra människor. Yrken som kräver god fysik eller är välavlönande verkar mindre viktigt, säger E-kontakts kärlekscoach Karin Boo.

 Kockar går också hem
– Det förvånade mig att kockyrket är så populärt hos kvinnor. Man brukar ju säga att vägen till en mans hjärta går via magen och uppenbarligen gäller detsamma för kvinnor.

 

Männens topplista:
1. Läkare 20 %
2. Sjuksköterska 20 %
3. Lärare 17 %
4. Designer 14 %
5. Kock 11 %
6. Journalist 6 %
7. Börs-VD 4 %
8. Flygvärdinna 4 %
9. Psykolog 3 %

Kvinnornas topplista:
1. Läkare 26 %
2. Kock 16 %
3. Lärare 13 %
4. Brandman 11 %
5. Designer 10 %
6. Polis 8 %
7. Journalist 6 %
8. Psykolog 5 %
9. Börs-VD 4 %

Undersökningen genomfördes av SIFO mellan 10-17 augusti 2011 och omfattade 1026 intervjuer.


(2)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…