Annons
Annons


Läkare varnar: Små barn bör inte titta på TV!


Små barn och TV-tittande är ingen bra idé enligt amerikansak barnläkare.

Barn under två år inte bör se någon form av TV, varnar amerikanska barnläkare. Det är den amerikanska organisationen för barnläkare, AAP, som nu avråder föräldrar att låta barn under två år tittar på TV.

Annons

Istället bör föräldrarna prata mer med barnen och uppmuntra dem till oberoende lek, slår läkarna fast i en uppsättning riktlinjer som organisationen just har publicerat.

Ingen positiv effekt
AAP har tidigare varnat för riskerna med att barn under två år tittar på tv. Den här gången säger barnläkarna också att föräldrarnas tittarvanor kan orsaka att barnen lär sig tala senare.

Gilla Allas.se på Facebook

– Denna uppdatering är ytterligare ett bevis på att media har en potentiellt skadlig effekt, och samtidigt inga kända positiva effekter på barn under två år. Tvärtom, det kan skada barnets utveckling, menar AAP.

Interaktivitet okej
AAP: s rekommendation är att undvika användning av media i denna åldersgrupp. Riktlinjerna avser dock inte interaktiva tv-spel, däremot ett passivt tittande på smartphone, dator och TV.

Barnläkaren Ari Brown säger att varningen är nödvändig eftersom det under senare år har skett en explosionsartad utveckling av DVD-filmer till 0-2-åringar. Samtidigt uppger 90 procent av alla föräldrar i USA att deras barn ser på någon form av elektroniska medier.

– Det är uppenbart att alldeles för få lyssnar på varningssignalerna, men jag tror att vi måste lära oss att hantera denna allestädes närvarande tv-världen och skapa en sund mediakost, säger Ari Brown.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…