Annons
Annons


Laleh årets Svensktoppsdrottning 2012


Laleh är både Årets Kompositör och Årets Artist och hennes ”Some die young” är Årets Låt. Årslistan har räknats fram genom att jurypoängen från alla Svensktoppar under jubileumsåret 2012 summerats.

Annons

– Jag har vågat visa mig mer det här året, jag har verkligen försökt satsa lite extra under 2012. Det är skönt att det blir resultat när man går ”all in”. Jag tror att 2012 kommer att bli ett viktigt kapitel i mitt liv. Med låten ”Some die young” gick jag också in i en ny fas i mitt låtskrivande, säger Laleh.

Gilla Allas.se på Facebook

38 veckor
Laleh har två låtar bland de tio bästa. Hennes version av ”Ängeln i rummet” placerade sig på tiondeplatsen. ”Some die young” ligger fortfarande på Svensktoppen och är nu inne på sin 38:e vecka.

– Det är ganska ovanligt att en och samma person blir Årets Artist, Årets Kompositör och dessutom står bakom Årets Låt. Det hände senast med Lars Winnerbäck 2009, säger Svensktoppens programledare Carolina Norén.

– 2012 har annars varit ett ovanligt omväxlande år på listan. Och det är fantastiskt att intresset bland artister, låtskrivare och lyssnare är så stort för en lista som faktiskt fyllde 50 år 2012, säger Carolina Norén.

Det enda pris som Laleh inte kan få – Årets Nykomling – går till systrarna Johanna och Klara Söderberg i First Aid Kit som har haft ett framgångsrikt år med ”The Lion´s roar”: 25 veckor på Svensktoppen varav sex veckor som etta – det räcker till en åttondeplats på årslistan.

Årets Svensktoppsmelodier:

  1. Some die young – Laleh
  2. En Dag i sänder – Helen Sjöholm & BAO
  3. Den jag kunde va – Tomas Ledin
  4. Euphoria – Loreen
  5. Flickan och Kråkan – Timbuktu
  6. Dry my soul – Amanda Jenssen
  7. Vart jag än går – Stiftelsen
  8. The Lion´s Roar – First Aid Kit
  9. Strövtåg I hembygden – Mando Diao
  10. Ängeln i rummet – Laleh

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…