Annons
Annons


Lämna dina gamla glasögon till SOS Barnbyar i Tanzania


sos_barnbyar_tanzania

Vecka 38 inledde Specsavers ett samarbete med SOS Barnbyar. Samarbetets första projekt innebär att uppmana svenskar att skänka sina glasögon som inte används till behövande barn och vuxna i och runt omkring barnbyarna i Tanzania. Unikt för projektet är att varje par glasögon märks vid inlämning och kan därefter följas av personen som ger dem hela vägen till mottagaren i Tanzania.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Under tre veckor med start den 16 september 2013 samlar Specsavers in glasögon till SOS Barnbyar i Tanzania. Optikerkedjan uppmanar alla svenskar att ta del i insamlingskampanjen och lämna in glasögon i sin närmaste Specsavers-butik.

– Vi önskar nu att alla svenska glasögonbärare gör en ordentlig inventering och lämnar in de glasögon som inte längre används. Tanzania är ett av världens fattigaste länder och få av landets 43 miljoner invånare har råd eller möjlighet att testa sin syn eller köpa glasögon. Med rätt glasögon kommer många som behöver synkorrigering att få bättre förutsättningar att till exempel utbilda sig, arbeta och försörja sig själv och sin familj, säger Alan Goddon, landschef Specsavers Sverige.

Alla glasögonen som samlas in märks vid inlämningstillfället. När de har matchats med en mottagare i Tanzania får personen som lämnat in dem i Sverige ett SMS eller mail med namn och bild på mottagaren. Något som aldrig tidigare gjorts i dessa sammanhang. I februari 2014 reser optiker från Specsavers till Tanzania för att göra synundersökningar och ge ut glasögon till behövande barn och vuxna i och runt SOS Barnbyar.

Många svenskar har redan visat sitt stöd och intresse för kampanjen. Sven Melander, Karl Dyall, Richard Herrey och Lars Wallin är några av de svenskar som ser nyttan med projektet och hoppas med sin delaktighet kunna inspirera andra att också ge bort sina glasögon som idag inte används.

En av de som åker till Tanzania som ambassadör för Specsavers välgörenhetsprojekt är Lotta Gray, reporter på Aller media-tidningen Se & Hör och vinnare av tävlingen Årets Glasögonbärare 2013.

Lotta_1a

Lotta Gray, Årets glasögonbärare 2013.

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…