Annons
Annons


Första flygplatsen i världen med klimatsmart tidningskiosk


meganews1

Göteborg Landvetter Airport erbjuder nu som första flygplats i världen resenärerna att köpa sin reselektyr genom så kallad print-on-demand. I den internetanslutna tidningskiosken Meganews Magazines väljer kunden själv vilken tidning den vill skriva ut från över hundra titlar, och betalar med kort till samma pris som i en vanlig butik. Tidningen trycks direkt och köpet tar mindre än två minuter. Det är dessutom klimatsmart eftersom inga överflödiga tidningar behöver tryckas eller transporteras.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Att läsa på resande fot är en självklarhet för tidseffektiva resenärer och trots läsplattornas och e-böckernas intåg ser Swedavia en växande efterfrågan på papperstidningar och magasin. Meganews Magazines på Landvetter kommer att fungera som ett komplement till flygplatsens befintliga butiker med traditionell försäljning av tidningar och magasin.

– Vi ser det som förbättrad service till våra resenärer att ha Meganews Magazines på Landvetter. Swedavia är en internationell förebild när det gäller att utveckla klimatsmarta flygplatser och att testa ett alternativ till traditionellt tryckta och distribuerade tidningar är en självklarhet för oss. Det här är innovativt och hållbart – därför passar det väl in på vår flygplats, säger Charlotte Ljungren, Flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport.

Bakom idén och utvecklingen av det nya affärskonceptet finns tv-profilen Lars Adaktusson och hans bror Hans Adaktusson. Samarbetet med både stora och små tidningsförlag som Bonnier Tidskrifter, Bonnier Publications, Aller Media och LRF Media gör att utbudet är brett. Meganews kan erbjuda över hundra svenska veckotidningar, tidskrifter och magasin vilka säljs till samma pris som i vanliga butiker.

– Den nya tekniken är ett miljömässigt hållbart alternativ, säger Lars Adaktusson, VD för Meganews Sweden AB. Jag vill ge en eloge till återförsäljare och förlag som väljer Meganews Magazines, de gör en insats för miljön.

Meganews Magazines kommer att finnas vid Gate 12 i inrikes avgångshall på Landvetter fram till den sista februari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=WFE-T6CbaDs

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…