Annons


Ulrikas läckra lasagne med ost och spenat

Med fiberhusk trollar du fram lasagneplattor utan vetemjöl. Ost och pumpakärnor ger spänst i fyllningen i denna LCHF-variant av lasagne från Ulrikas hälsokök.


Smakrikt med flera sorters ost.

Lasagne med 
ost och spenat

4 port
55 min
601 kcal per portion

Lasagneplattor:
4 ägg
150 g färskost av 
philadelphiatyp
½ tsk salt
½ dl fiberhusk

Fyllning:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 msk flytande honung
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
200 g fryst bladspenat
200 g halloumiost
2 dl pumpakärnor
2 dl riven stark ost

Annons

Tillbehör:
70 g rucolasallad
200 g cocktailtomater

1. Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet. Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget. Låt vila någon minut.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Lägg ett ark över och kavla tills 
smeten fyller hela plåten. Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar. Grädda i ca 150° 
i 10 –12 min. Låt svalna, ta sedan bort papperet.
3. Skär plattor med en pizzaskärare eller vass kniv. Höj ugnstemperaturen till 225°.
4. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar. Koka ihop ca 5 min. Tillsätt spenat och puttra ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Skär halloumi i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20×30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
6. Ställ in mitt i ugnen ca 20 min. Garnera ev med timjan. Servera med rucola och cocktailtomater.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du fler recept från Ulrikas hälsokök


(40)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…