Annons
Annons


Läsarna får vara med och skapa science fiction-bok


Framtidens konsument vill vara allt mer delaktig. Gäller det även läsare till böcker? Det är något som ungdomsförfattaren Ingrid Remvall experimenterar med.

Böckerna är i genren fantasy/science fiction och är fyllda av främmande varelser och monster. När Ingrid har varit ute i skolklasser har hon sett att de unga gillat att rita hennes karaktärer och varelser. Med den digitala teknikens möjligheter kommer hon nu att bjuda in sina läsare till att vara delaktiga i hennes nästa bok.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Vi håller oss i framkanten av den digitala utvecklingen. Därför är det spännande att Ingrid Remvall ger ut sina böcker hos oss och använder sin nya bok som testbädd. Eftersom hon både är författare och arbetar med digitala medier som art director har hon en ny syn på berättande och läsande, säger Annika Seward Jensen, redaktör på Telegram Förlag.

Under sommaren är det öppet för alla läsare att via Ingrid Remvalls hemsida skicka in teckningar där de har tolkat alla de varelser och karaktärer som finns i den nya boken. Till hösten kan läsaren låna boken på ett bibliotek och se sin egen teckning. På sajten kommer även kapitel från den nya boken att läggas och läsarna får vara med och kommentera på innehållet.

– Jag vill att Prismagalaxen ska bli en värld som expanderar, att den inte bara finns i mitt huvud. Det är spännande att kombinera den fysiska världen och den digitala och undersöka hur man kan arbeta med delaktighet och gamification* till i berättande. Vi har antagligen bara sett början av alla de möjligheter som finns, säger Ingrid Remvall, författare till trilogin ”Prismagalaxen”.

Ingrid Remvall och hennes delaktiga läsares bok “Den spruckna planeten” kommer att ges ut till hösten. Det blir den tredje och avslutande delen i serien om Novas äventyr i Prismagalaxen.

Fotnot: Gamification: På svenska spelifiering – att överföra tv-spelstänkandet till andra områden.


(23)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…