Annons
Annons


Låt påsken blomma upp

Tips på hur du dekorerar fint med blommor under påsken!


påskblommot

Vårens lökväxter lyser upp många tillsammans i en kruka. Foto: Blomsterfrämjandet

Blandade blomsterlökar i kruka

Köp ett par krukor med lökväxter som du tycker om. Fyll en kruka med jord och plantera dina lökar så att lite av dem förblir synliga. Genom att plantera olika lökar tillsammans får du en härlig ängskaraktär. Den här typen av plantering fungerar lika bra inomhus som utomhus.

Annons

’Tête-à-Tête’i påsar

I stället för att placera ’Tête-à-Tête’ i vanliga krukor är det roligt att ställa dem i en liten påse. För att det inte ska bli blött på bordet placeras påsarna på en vacker bricka tillsammans med ägg eller några vackra ljusstakar. ’Tête-à-Tête’ i en liten kasse är också en perfekt gå-bort-present.

Dukning

Bryt av ett par blommor, till exempel ett par kvistar av ’Tête-à-Tête’, bind ihop dem med ett vackert band och lägg dem på servetten eller direkt på tallriken.

Fyll ljuslyktor med vårens blommor

Nu när vårljuset återvänt kan vi använda ljuslyktorna som krukor i stället. Krokus gör sig ypperligt i lilatonade ljuslyktor av glas. Se bara till så du inte vattnar för mycket, det finns oftast inga hål i botten!

paskblommorTa in kvistar till din tulpanbukett

Tulpanbuketten till påsk får extra lyster genom att blandas med kvistar från naturen. Blomsterfrämjandets favoriter till påsk är forsythian som ger ett härligt komplement till påskens gula toner samt skogslönn som är helt bedårande i sitt utspring med neongröna toner.

Färgfrossa

Påsken är en högtid för glada färger och en stor tulpanbukett i orange, gula och vita toner ger liv åt ett helt rum. Genom att placera buketten i en färgglad kruka blir resultatet än mer iögonfallande.

pask-blommorBalkongen, uteplatsen och entrén

Glöm inte att göra fint utomhus! Olika lökväxter, penséer och perenner är bra val eftersom de tål några minusgrader. Genom att ta upp blommornas toner i balkonglådor och krukor förstärks det glada intrycket.

Rada upp!

Genom att placera buketter eller krukor på rad fås en härlig masseffekt. Extra fint blir det om du binder samman färger eller former så det blir repetitivt. Blommorna kan placeras på ett sidebord, köksbord, på fönsterkarmen eller varför inte utanför huset.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…