Annons
Annons


Nostalgitripp till 70-talet


Skor från 70-talet

70-talet. Platådojor, och discokulor. Men också progg, politiskt engagemang och folklore.

Och så glamrocken, vars drottning hette Suzi Quatro. På lördag får vi träffa henne i The Seventies, programmet som tar oss på en musikalisk nostalgitripp.

Annons

httpv://www.youtube.com/watch?v=jXok94y3nLg

Inget väcker minnena till liv som musik. Redan i Sixties visade programledaren Rolf Hammarlund vilken fin känsla han har för de gamla låtarna och artisterna. Jag misstänkte då att det lyckade resultatet berodde på att han själv var ung på 60-talet och hade ett egenintresse i den musiken. Men efter att ha sett de första avsnitten i 70-talsserien vet jag nu att Rolf är precis lika engagerad när han presenterar skräckrockaren Alice Cooper, Donny Osmond, Gilbert O´Sullivan och Hoola Bandoola band som han var med de gamla 60-talsstjärnorna.

I lördagens program möter vi förutom glamrockaren Suzi gitarristen Dave Hill från Slade – som jag älskade Slade, minns ni deras Everyday? – och svenske sångaren Harpo.

Klicka på länkarna och låt de gamla hitsen föra er tillbaka till ungdomen! Eller om ni är yngre – upptäck nya favoriter från förr!
Gunilla Hedenby

SVT 1 lördag 14/8 kl. 21.00


(0)
(0)


Annons

  • Fantastik Dave Hill interview und fantastiska Slade låtarna! Dave borde nu vara färdig att återkomma på skenen efter en mindre hjärtansslag i Juli. Första gången kanske i Köpervik den 9. oktober.

    K.O.R. – Ilpo Bister, Helsinki


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…