Annons
Annons


Låtarna till Melodifestivalen 2015 har kommit in


Låtarna som ska slåss om att vara med i Melodifestivalen 2015 är på plats. När uppladdningen på svt.se/melodifestivalen stängde hade 2 177 bidrag kommit in.

Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman hör till dem som jobbar mest med den tävlande musiken. Tillsammans med sin redaktion arbetar han för att lyfta kvalitet före kvantitet.

Annons

– Antalet inskickade bidrag i år är lägre än tidigare. Vi är glada att låtskrivarna har lyssnat på oss när vi bett dem att gallra hårt, säger han till svt:s Melodifestivalsajt.

Intresset för att vara med i de nationella uttagningarna är större i Sverige än i något annat Eurovisionsland.

I mer än tio år har Melodifestivalen moderniserats och rört sig bort från den traditionella schlagern. Nu hoppas Christer Björkman att låtskrivarna lyckas väcka nytt liv i genren.

– Jag hoppas också att vi får tillbaka en hög nivå på den gamla traditionen. Schlagern har varit en bristvara. Vi letar med ljus och lykta efter allsångslåtarna som sätter sig på djupet och folk kan sjunga med i, säger han.

Inom kort kommer urvalsjuryn att sätta sig ner och välja sina bidrag, och när den är klar tar SVT:s arbete med att komplettera startfältet vid.

En av artisterna är redan klar – Kalle Johansson, vinnaren av ”Svensktoppen nästa 2014”. Vinnaren garanteras en plats i tävlingen. Men han kommer inte att tävla med samma låt som i Svensktoppens tävling, eftersom bidragen i Melodifestivalen måste vara nyskrivna.

Namnen på låtarna och låtskrivarna som kommit med i tävlingen kommer att meddelas under hösten.

Källa:svt

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…