Annons
Annons


Lättbakad bärtårta

En snabbgjord variant på gräddtårta. Toppa med sommarens bär och frukt. Supersmarrigt! Klart på en halvtimme!


Extra inbjudande blir det att toppa med flera olika sorters bär och frukt.

Lyxigt gott med flera sorters bär och frukt.

 

Toppgott!

ca 8 bitar
Tid: 35 min

2 ägg
1 1/2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör

Fyllning:
2–3 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
frukt och bär, t ex ca 1 nektarin, 10–15 björnbär, 10 hallon, 1/2 dl blåbär, röda vinbärsklasar

Annons

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner under omrörning. Vänd ner smält, något avsvalnat, smör i smeten.

2. Häll den i en smord och bröad form med upphöjd botten, 27 cm i diameter, eller i en traditionell form. Grädda i 175°, 18–20 min. Prova med sticka! Låt svalna något och stjälp upp på fat.

3. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Bred det på kakan och täck med frukt och bär.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norsell

Fler tårtrecept: Marängtårta med jordgubbar och hallon

 


(23)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…