Annons
Annons


Lättbakad blåbärsrulle


skogsmullerulle

Sätt ljuvlig sommarsmak på baket. Tips! Pensla pappret med kallt vatten efter gräddningen så lossnar det lättare.

10–12 bitar
Tid: ca 30 min

Botten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kaffegrädde

Annons

Fyllning:
ca 2 dl blåbärssylt

Garnering:
ca 1 1/2 dl vispgrädde
ca 1 1/2 dl blåbär

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, tillsätt grädden och rör ihop.

2. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250° ca 5 min. Stjälp upp på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

3. Bred genast på sylten och rulla ihop med hjälp av papperet. Låt kallna. Garnera med vispad grädde och bär.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…