Annons


Lättbakad marängtårta med nötter och bär

Superenkel att baka och en dröm att äta. Det här är tårtan som kan varieras på massor av sätt beroende på vad du toppar med. De hackade nötterna ger det lilla extra.


Nötter och bär passar är smaker som passar perfekt med maräng.

Frasig marängbotten, härliga nötter, krämig grädde och saftiga bär – tårtan med allt! Foto: Pontus Ferneman

Recept Marängtårta med nötter och bär

8 bitar
1 tim 30 min

Ingredienser:
6 äggvitor
4 dl florsocker
1 nypa salt
1 tsk citronsaft
ca 3/4 dl hackade nöt-
kärnor
5 dl vispgrädde
5 dl bär av olika slag 
(här jordgubbar, vinbär, hallon, blåbär, physalis)
mynta

Annons

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt florsockret lite i taget samt salt under fortsatt vispning tills det blir ett blankt, tjockt skum. Vispa ner citronsaften och vänd ner de hackade nötterna, spara lite till att strö över.

2. Klicka snabbt ut massan på en bakpappersklädd plåt, ca 24 cm i diam. Dra upp sme-ten utåt kanterna så det bildas en fördjupning i mitten. Strö över resterande nöt-hack. Grädda i 125° mitt i ugnen i ca 1 tim, stäng av värmen men låt bottnen stå kvar i eftervärmen tills den svalnat helt.

3. Spritsa eller klicka vispad grädde över marängen och strö över rikligt med bär. Sätt i en kvist mynta.

Baka också: Marängtårta med citronkräm och mandelgrädde


(68)
(2)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…