Annons
Annons


Lättbakad schwarzwaldlängd

Klart på en halvtimme och gott som på kondis!


scwarzwaldlängd

ca 8–10 bitar
Tid: ca 30 min

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
100 g malda hasselnötter
3 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
ev 50 g smält mörk choklad

Annons

Garnering:
3 dl vispgrädde
ca 75 g smält choklad
kakao
några jordgubbar

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötter, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250° ca 5 min och stjälp upp kakan på sockrat bakpapper. Dra genast av papperet den gräddats på, lägg på en fuktig handduk och låt svalna.
3. Rör smör och socker poröst, blanda i kakao och vaniljsocker. Rör ner äggula och choklad.
4. Bred fyllningen på bottnen och rulla ihop. Låt ligga en stund i kyl med papperet om. Vispa grädden och täck hela rulltårtan med den. Bred ut smält choklad på bakplåtspapper. Låt stelna svalt och sporra sedan ut chokladrutor. Täck längden med chokladrutorna och sikta över kakao. Garnera med jordgubbar eller andra bär.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(87)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…