Annons
Annons


Lättbakade bullar med äpple och mandelmassa!

Njut av nybakade bullar - enkla att baka!


ca 15 st
Tid: 30 min + ca 1 tim jäsning

25 g jäst
1 1/2 dl mjölk
3/4 dl vit sirap
1 ägg
125 g mjukt smör
ca 6 1/2 dl vetemjöl
ägg till pensling

Fyllning:
75 g mandelmassa
50 g smör
1 äpple i tunna klyftor

Annons

Garnering:
mandelspån
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp den med den kalla mjölken. Tillsätt sirap, ägg och smöret i klickar. Blanda till sist ner mjölet, lite i taget, och arbeta lätt samman till en smidig deg. Låt jäsa i 10 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Blanda riven mandelmassa och smör. Trilla ut bullar och lägg i formar, gärna i en muffinsplåt. Gör fördjupningar i bullarna och klicka fyllning i varje. Låt jäsa tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 45 min. Stick en tunn äppelklyfta i varje bulle.

3. Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i 250°, 6–8 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(57)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…