Annons
Annons


Lättbakade toscarutor med mandel och lingon

Mumsiga goda rutor med botten av mandelmassa med lingon och toscatäcke på topp. Enkelt och gott med mycket smak. Superlätta att göra i långpanna.


Saftigt gott med fina smaker.

Saftigt gott med fina smaker.

Toscarutor med mandeloch lingon

24 st
Tid: 20 min + 35 min i ugnen

200 g margarin eller smör
300 g mandelmassa
2 dl socker
5 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2–3 dl lingonsylt

Annons

Toscatäcke:
150 g margarin eller smör
1 1/2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
75 g mandelspån

1. Kör margarin eller smör och mandelmassa i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt sockret och äggen, ett i taget.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner blandningen i mandelmasseblandningen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° ca 25 min. Kakan ska ha stelnat.

3. Gör toscatäcket under tiden. Värm och blanda margarin eller smör delat i bitar, socker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Låt toscasåsen bli tjock under omrörning.

4. Bred lingonsylten ovanpå den varma kakan, skeda över toscatäcket. Grädda kakan mitt i ugnen i 225° i 10–12 min. Täcket ska få färg. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Drömgod hallonkaka med kokostosca


(113)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…