Annons
Annons


Lättbakat med äpple och kanel

Mjuk kaka med gömma av äpplen smakar ljuvligt gott med kanel. Snabbfixat - gräddat på en halvtimme. Höstens härliga favoritfika!


Kanel och äpplen - alltid lika gott.

Kanel och äpplen – alltid lika gott.

Äppelkaka med kanel

8 bitar
Tid: ca 45 min varav ca 30 min i ugn

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
3/4 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk socker + ca 1 msk kanel

Annons

Baka fler äppelkakor. Klicka HÄR»

1. Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vitt och pösigt.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda mjöl med bakpulver.

3. Rör först ner smörblandningen, sikta mjölmixen och rör sedan ner den försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form gärna med avtagbar botten, ca 23 cm i diam.

4. Kärna ur äpplena och klyfta dem tunt. Blanda klyftorna med kanelsockret, spara lite. Fördela klyftorna jämnt i smeten. Strössla över kanelsocker.

5. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 175° ca 30 min. Prova med sticka.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…