Annons
Annons


Ljuvliga lavendelkakor

Lavendel ger småkakor en härligt somrig ton. Plocka blommorna en dag när det inte regnar. Lägg dem på ett papper och låt torka lätt.


Spröda sommarstjärnor.

Spröda sommarstjärnor.

 

Lavendelstjärnor

55–60 st
Tid: 1 tim

1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
100 g smör
1 äggula
5 lavendelblommor, något torkade

Kristyr:
1–2 äggvitor
1 tsk citronsaft
2–2 1/2 dl florsocker
några droppar röd och blå hushållsfärg

Annons

Garnering:
lavendelblommor

 

1. Arbeta ihop degen i en matberedare men inte längre än att den precis blir blandad. Låt vila i kyl ca 30 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Kavla ut den och ta med pepparkaksmått ut stjärnor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.

3. Grädda i 175°, 8–10 min. Ta ut dem och låt svalna.

4. Vispa ihop äggvitor och citronsaft, tillsätt florsockret under vispning till en blank, slät smet. Färga med lika delar blå och röd hushållsfärg till önskad kulör. Bred genast kristyren på kakorna. Garnera med lavendelblommor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Baka fler småkakor: Prisbelönta chokladcookies!


(6)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…