Annons
Annons


Lax i snapsglas

Snabbfixat och supergott! Servera laxen med avokado och lime i snapsglas.


Festligt serverat!

Festligt serverat!

 

Laxtartar i snapsglas

8 port
Tid: 15 min

150 g kallrökt laxfilé
1 schalottenlök
1/2 röd chilifrukt
2 tsk dijonsenap
rivet skal av 1 lime eller 1/2 citron
1 msk pressad lime- eller citronsaft
1 avokado
1 krm svartpeppar

Annons

Garnering:
citronmajonnäs

1. Tärna fisken smått. Skala och finhacka löken. Skär chilin mitt itu, skrapa ur kärnorna och finstrimla den. Blanda senap, chili och schalottenlök.
2. Tvätta citrusfrukten och riv skalet. Pressa ur saften. Skala och tärna avokadon. Blanda avokadoköttet med limeskalet och -saften så mörknar den inte så lätt. Blanda fisk, avokado och lökblandningen. Smaka av med peppar.
3. Lägg laxblandningen i snapsglas och toppa med majonnäs.

Av Eva Boström
Foto: Eva Hildén Smith



Köp en fiffig multihackare till förmånligt pris från oss!

multihackare

LÄS OCKSÅ


(150)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…