Annons
Annons


Lax med frasigt örttäcke

Färska örter i frasig topping lyfter laxen. Servera med ugnsstekt potatis och läcker rödvinssås.


Festligt med frasig topping.

Lax med örter

4 port

4 portionsbitar laxfilé, ca 600 g
2 tomater
1 tsk salt
2 krm peppar

Örtfras:
3 formbrödsskivor
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven ost, grana padano
1 dl hackad persilja
1 dl hackad dill
50 g smör

Annons

Rödvinssås:
1 msk finhackad schalottenlök
2 msk smör
1 dl rödvin
2 1/2 dl vatten
4 msk kalvfond
3 msk brun snabbredning
salt, peppar

1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Halvera tomaterna och lägg dem bredvid. Salta och peppra.
2. Skär bort kanterna på brödet och blanda allt till örtfraset i en matberedare med kniv.
3. Bred ut den gröna röran på fisken och tomaterna. Ugnsstek i 200° i 15–20 min tills fisken är genomstekt och har fått fin färg.
4. Fräs löken i en kastrull med smör. Tillsätt vin, vatten och fond. Sjud ca 5 min. Vispa ner snabbredningen direkt i såsen, sjud i 1 min. Sila såsen och smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med ugnsstekt eller kokt potatis, rödvinssås, de ugnsstekta tomaterna och sallad.
Tips!
Prova också portionsbitar med fin torskfilé.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp ett snyggt förkläde till förmånligt pris från oss!

 

LÄS OCKSÅ


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…