Annons
Annons


Ulrikas läckra lax med quinoasallad

Laga enkelt och hälsosamt. Fresta med stekt lax och en fräsch quinoasallad. Bjudgott som sätter guldkant på vardagen.


Toppa laxen med pinjenötter och granatäppelkärnor.

Lax med quinoasallad och apelsin

630 kcal/port
4 port
30 min

1 dl vit quinoa
1 dl svart quinoa
1 tsk olivolja
salt, svartpeppar
3 msk hackad dill
1 broccolistånd
1 rödlök
100 g färska sockerärter
1 1/2 apelsin
1/2 citron
600 g laxfilé
2 tsk olivolja
65 g bladspenat

Annons

Topping och tillbehör:
30 g rostade pinjenötter
1/2 granatäpple
2 msk hackad dill
några skivor apelsin

1. Koka quinoan enl anvisn på förp, ca 13 min. Häll av vattnet och skölj ordentligt. Lägg quinoan i en skål. Tillsätt olja, salt, peppar och dill.

2. Skär broccolin i mindre buketter. Hacka rödlök. Halvera sockerärterna. Skala och filea apelsiner i klyftor.

3. Blanda ner alla grönsaker och frukter i quinoan. Pressa över citronsaft.

4. Salta och peppra laxfiléernas båda sidor och stek i olja.

5. Fördela bladspenat på ett uppläggningsfat och lägg på quinoasalladen och laxen.

6. Rosta nötterna i torr panna. Strö dem och granatäppelkärnor över salladen. Toppa med dill och apelsinskivor.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du fler recept från Ulrikas hälsokök

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, lite inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart! Läs mer om Ulrikas kickstart här.


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…