Annons
Annons


Laxgryta med citron och dill

Dill och citron är laxens bästa vänner! Här möts de alla i en snabblagad och läcker gryta. Crème fraiche rundar av smakerna.


Ljuvliga smaker!

Suveräna smaker!

Läcker laxgryta

4 port
Tid: ca 30 min

400 g ben- och skinnfri laxfilé
1 purjolök
smör till stekning
rivet skal av en citron
salt, peppar
ca 3 dl vatten
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 fiskbuljongtärning
2 dl crème fraiche
ljus snabbredning
1 knippe hackad dill
ca 125 g sockerärter

Annons

1. Skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i smör och tillsätt citronskal. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och buljongtärning.
2. Låt alltsammans puttra i ett par min, rör ner crème fraiche och puttra samman ytterligare några min. Red av till önskad konsistens.
3. Skär laxen i mindre kuber, krydda med salt och peppar, blanda med hackad dill och vänd ner dem i grytan.
4. Sjud dem ett par min tills de är precis färdiga, vänd ner lätt förvällda sockerärter. Servera med kokt potatis.

Gilla Allas.se på Facebook

 

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Köp en snygg gjutjärnsgryta från oss till specialpris!

 

gryta

 

LÄS OCKSÅ


(79)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…