Annons


Mysmat för alla dagar – laxpizza med 
pepparrotsost

Bjud på Ulrika Davidssons egen favoritpizza. Toppa med rökt lax, mozzarellost och färskost med pepparrot. Galet gott – och lite lyxigt!


Smarrig glutenfri pizza med lax och pepparrotsost.

Laxpizza med 
pepparrotsost

536 kcal per port
2 st
30 min

1 ½ dl riven mozzarellaost
¾ dl mandelmjöl
2 msk färskost pepparrot (ur en förpackn om 125 g)
1 ägg
1 tsk fiberhusk

Topping:
resten av förpackn med pepparrotsfärskost
½ rödlök
½ pkt mozzarellaost, 
ca 65 g
50 g sockerärter
svartpeppar
4 skivor rökt lax, ca 75 g
lite rivet citronskal
dillkvist
pressad citron

Annons

1. Blanda ingredienserna till pizzabottnen och bred ut två stycken på en bakplåtspappersklädd plåt.
2. Grädda i 250°, 7–10 min. Ta ut, låt svalna 10 min. Bred över resten av pepparrotsosten. Skiva och lägg på lök och mozzarella. Strimla och lägg på sockerärter. Strö över svartpeppar. Grädda i ca 10 min. Lägg på laxskivorna, 
citronskal och lite dill. Pressa gärna över citronsaft.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Tacos på Ulrikas hälsovis

Ulrikas Kickstart Steg 1 – Onlinekursen som fungerar!
Gör som tusentals andra nöjda kunder har gjort.
Gå min onlinekurs där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av mig Ulrika Davidsson. 6 veckor för 995 kr. Anmäl dig här!


(10)
(1)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…