Annons


Laxtacos med melonsalsa

Supergoda blir tacosen som du fyller med lax och melon. Och chipotlesåsen på toppen är lätt beroendeframkallande.


Tacos på sommarvis.

Laxtacos med melonsalsa och chipotlesås

4 port
Tid: 45 min

600 g hel laxfilé
4 msk tacokrydda
10 mjuka tacobröd
1 påse småbladig sallad

Melonsalsa:
1 liten cantaloupemelon
1/2 gurka

Chipotlesås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk chipotlepasta eller 2 tsk sambal oelek
1 krm salt

Annons

Bönris:
2 dl ris
200 g kokta svarta bönor

1. Koka riset i dubbla mängden saltat vatten. Häll av vätskan från bönorna, blanda dem med det heta riset.
2. Krydda laxen med tacokryddan. Stek i en stekpanna eller i ugnen i 225° ca 20 min. Dela fisken i småbitar.
3. Skär melon och gurka i småbitar. Blanda såsen.
4. Värm bröden lätt och lägg ihop tacos med sallad, bönris, fisk, salsa och såsen.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Erbjudande till Allas läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Allas! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

 


(7)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…