Annons
Annons


Leif GW och Camilla tillbaka med fullspäckat program


Den samspelta duon Camilla Kvartoft och Leif GW Persson startar upp en ny säsong av Veckans Brott. Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Den samspelta duon Camilla Kvartoft och Leif GW Persson startar upp en ny säsong av Veckans Brott. Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Leif ger sin bild av två mordfall, mordet på en 51-årig som hittades ihjälskjuten i mars 2014 utanför Stockholm. Och ett dubbelmord senare i år.

Den nya justitieministern Morgan Johansson besöker studion. Vilka blir hans största utmaningar? Och så berättar Leif GW Persson om hur han i somras blev utsatt för en nätbedragare.

Annons

Två mordfall – hänger de ihop?
I slutet av mars i år hittades en 51-årig man ihjälskjuten i sin egen bil, parkerad vid ett idylliskt koloniområde i Stockholm. Sedan dess har utredningen om vad som hände haft svårt att komma vidare och det har funnits oro för att fallet kommer att fogas till raden av ouppklarade mord i Stockholmsområdet. Men för en månad sedan inträffade ett dubbelmord i ett garage i en av Stockholms södra förorter och det stod snart klart att det fanns vissa kopplingar mellan de båda brotten.

Gilla Allas.se på Facebook

Hur ser dessa kopplingar ut och kan de leda till att båda mordfallen klaras upp. Leif GW Persson besöker platserna och ger sin bild av hur det hela kan ligga till.

Leif utsatt för nätbedragare
I somras råkade Leif GW Persson ut för en så kallad nätbedragare. Hur det gick till och vad det hela resulterat i, berättar han själv om i säsongens första Veckans brott.

Valmöten med två olika hotbilder
En valrörelse ger mängder av möjligheter till möten mellan medborgarna och ansvariga politiker. I nästan samtliga fall är dessa möten helt fredliga även om det politiska samtalet förstås kan vara hätskt och intensivt. Men så finns också ständigt ett hot närvarande, oron för en attentatsman gömd någonstans i folkhopen, en kniv eller vapen som hastigt dras fram.

Från polisens sida har man fortfarande mordet på Anna Lindh i färskt minne och det skedde som bekant i samband med EMU-valet 2003. Veckans brott besökte två valmöten i somras där hotbilderna skilde sig åt på ett påtagligt sätt – i det ena fallet abstrakt, i det andra konkret.

Nye justitieministern på besök
Den nyligen utnämnda justitieministern Morgan Johansson besöker studion. Hur ser han på sitt nya uppdrag och vilka utmaningar står han inför?

Bankrån i tv:s barndom
I vår historiska tillbakablick tittar vi närmar på hur Sveriges Television rapporterade om två bankrån i Göteborg åren kring 1960. Och vi får möta en kassörska som inte ens under vapenhot tänkte lämna ifrån sig några pengar.

Veckans Brott: Tisdag 14 oktober, kl 21.00 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…