Annons
Annons


Lena Endre i ny norsk kriminalserie

För 20 år sedan frikändes Aksel Borgen från att ha dödat sin ungdomskärlek. Nu är han framgångs-rik affärsman i Asien. När det största företaget i hans gamla hemkommun ser ut att drabbas av konkurs bestämmer han sig för att åka tillbaka för att rädda det samhälle som en gång vände honom ryggen. Men det som en gång hände inte är glömt.


Lars Hansteen (Henrik Rafaelsen), Eva Hansteen (Lena Endre) och Rasmus Sunde (Stig Amdam). Foto: Carl Christian Raabe/SVT

Henrik Rafaelsen, Lena Endre och Stig Amdam har några av de bärande rollerna i den norska kriminalserien Frikänd. Foto: Carl Christian Raabe/SVT

Aksel Borgen blev som tonåring frikänd för mordet på sin flickvän Karine. När han återvänder till sin hemby Lifjord efter 20 år blir folk blir påminda om det olösta mordet. Aksel inser att han inte är välkommen, trots att han är räddningen för ortens stora krisdrabbade arbetsgivare.

Skuld och hämnd

Det blir en kamp om skuld, hämnd och hopp.

Annons

Nicolai Cleve Broch spelar huvudrollen som Aksel Borgen i denna norska serie om tio avsnitt. Lena Endre spelar den döda flickvännens mamma, Eva Hansteen, som leder det företag som nu är på väg att gå i konkurs och som nu ska räddas av Aksel. I övriga roller ser vi Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen, Fridtjov Såheim och Henrik Rafaelsen.

Serien spelades in under 2014 i Vestlandet och började visas av TV2 Norge i mars i år och är regisserad av Geir Henning Hopland (”Lilyhammer”) och Rune Denstad Langlo.

Frikänd: Söndag 26 april, kl 21.00 i SVT1


(62)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…