Annons
Annons


Lill-Babs dag i Stjärnorna på slottet


Då var det dags för Lill-Babs att hålla i utmaningarna i ”Stjärnorna på slottet”.

Sångerskan Lill-Babs har varit idol i snart 60 år. I Stjärnorna på slottet avslöjar hon både sina drömmar, succéer och besvikelser. Visste ni till exempel att Lill-Babs aldrig varit på Dramaten – inte ens i publiken!

Annons

Förra veckan visade komikern Claes Malmberg upp sina kända och okända sidor. Den här gången är det Lill-Babs dag. Hon utmanar de andra stjärnorna i brant utförsåkning och berättar öppenhjärtigt om sitt liv som artist och privatperson

Debuterade på ”Barnens dag”
Lill-Babs gjorde sitt första offentliga framträdande på ”Barnens dag” i Järvsö 1953. Efter att ha sjungit i radioprogrammet Morgonkvisten 1954 blev hon ”upptäckt” av orkesterledaren Simon Brehm, som tog henne till Stockholm där hon gjorde professionell debut på showkrogen Bal Palais.

Både lett och sjungit i Melodifestivalen
Sitt stora folkliga genombrott fick Lill-Babs när hon sjöng in Stikkan Andersons Är du kär i mig ännu, Klas-Göran? (1959); låten blev en landsplåga och finns fortfarande på Lill-Babs repertoar.

Under sin långa artistbana har Lill-Babs förutom en massa skivor även spelat med i åtta långfilmer, gjort succé i musikalen ”Annie Get Your Gun” och deltagit i Melodifestivalen som artist tre gånger och som programledare en (med Mark Levengood 2003)

Beatles bad om autografer
Till hennes udda meriter hör att Svensson skrivit autografer åt The Beatles-medlemmarna. Året var 1963 och Lill-Babs och den då okända gruppen The Beatles medverkade i TV-programmet Drop-In.

I Stjärnorna på slottet tillbringar fem stjärnor en vecka tillsammans på Bäckaskogs slott utanför Kristianstad. Varje stjärna hyllas under en dag och utmanar sina kollegor med olika uppdrag.

Årets deltagare:

  • Barbro ”Lill-Babs” Svensson, sångerska, toårsidol och musikalartist
  • Claes Malmberg, komiker och författare
  • Ewa Fröling, skådespelerska
  • Philip Zandén, skådespelare och regissör
  • Robert Gustafsson, komiker och skådespelare

 Stjärnorna på slottet: Lördag 5 januari, kl 20.00. SVT1

 

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…