Annons


Lill Lindfors efter uppbrottet: Kände att jag inte dög

I elva år levde Lill Lindfors, 77, och Brasse Brännström ihop. När han lämnade henne valde Lill Lindfors att gå i terapi för att hantera sorgen. "Det var tufft", säger hon till Expressen.


Artisten Lill Lindfors har varit en självklar del av den svenska musikscenen i 50 år.

Lill Lindfors. Bild: Johan Jeppsson / IBL Bildbyrå

Då var hon kaxig och mer respektlös, i dag beskriver hon sig som mer medveten – framförallt kring hur skört livet kan vara.

Annons

I en intervju med Expressen berättar hon om ett uppslitande uppbrott som blev början till att hon kunde möta sig själv.

– Brasse Brännström, som jag levde med i elva år, lämnade mig och det var tufft. Det väckte en stor sorg i mig att bli lämnad, känslan av att inte duga, att inte räcka till. Då beslöt jag mig för att gå i terapi, en metod som kallas symboldrama, där man arbetar med inre bilder. Det blev framför allt ett möte med mig själv och ett sätt att bearbeta sorgen.

Gilla Allas.se på Facebook

I terapin fick hon även chansen att bearbeta andra händelser som berört henne under livet. Bland annat lärde hon sig förlåta och kunde släppa gammal ilska.

”Livet är ett förhållningssätt”

Hennes motto är också att livet sällan blir som man tänkt sig, men att man ändå kan ha glädje av det.

– Livet är ett förhållningssätt. Hur man förhåller sig till det som sker, säger hon till Expressen.

Lill Lindfors och maken Anders Byström. Bild: Ola Axman / IBL Bildbyrå

Sedan 30 år tillbaka lever Lill Lindfors tillsammans med maken Anders Byström. Genom det långa förhållandet har hon lärt sig att aldrig ta något för givet.

– Vi träffades i samband med ombyggnaden av Berns 1988. Jag blev ansvarig för nyinvigningens festkväll och sedan dess har livet varit en enda fest… Nädå, men jag försöker att inte slarva med äktenskapet. När man lever ihop är det lätt att betrakta den andre som självklar. Lätt att bli lite nonchig och ge slängar, välformulerade pilspetsar. Där har jag syndat en del, det ska jag erkänna, men numera är jag mer medveten om mitt beteende och betydligt försiktigare. Tror jag i alla fall…

Läs också: Här tappar Lill Lindfors kjolen – inför miljoner tv-tittare

 


(58)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…