Annons


Lillans blomsterfria begravning räddade djur

Lillan Ellgren-Svensson från Lidköping önskade sig inte några blommor på sin begravning. I stället ville hon att pengarna skulle användas till att hjälpa djur i nöd. Lillan dog, 90 år gammal, och för blomsterpengarna adopterades tio elefantungar och en giraffunge i Kenya.


afrika elefant giraff

Lillan värnade om Afrikas utrotningshotade djur. Foto: Shutterstock

Lillan Ellgren-Svensson

Lillan tänkte på djuren in i det sista.

Lillan Ellgren-Svenssons son, Michael Ellgren beskriver sin mamma som kreativ, omtänksam, och generös. Michael berättar att en stor del av hans mammas liv kretsade kring att hjälpa just djur. Lillan  såg till att stadens vildkatter fick något att äta, att kommunen höll öppet vatten för änder och andra sjöfåglar. Och fanns det misstankar om att en bonde misskötte sina djur, då var Lillan där och knackade på.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Lillan hade många vänner som arbetade som veterinärer i Uganda och hon fick ständigt skrämmande nyheter om utrotningshotade djurs situation nere i Afrika.

När Lillan begravdes den 4 november fanns inga blommor. Pengarna hade i stället gått till djur i nöd och för pengarna kunde The Perfect World Foundation adoptera elefanterna Taru, Ajok, Edo, Lewa, Lasayen, Emily, Kamok, Kainuk, Ngasha, Mudana och giraffungen Kiko, som alla blivit föräldralösa på grund av tjuvjakten.


(18)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…