Annons
Annons


Limedoftande fiskgryta med kräftor

Har du kräftor över? Den här läckra soppan med kräftor smakar friskt av lime och tar bara 25 minuter att tillaga!


Kalasgott till helgen!

Fina fisken till helgen!

Tid: 25 min

500 g hoki- eller torskfilé
150 g kräftstjärtar i lag (eller de du har över från kräftskivan)
1 strimlad purjolök
1 msk smör
2 dl vatten
2 msk hummerfond
1 msk pressad lime- eller citronsaft
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm sambal oelek eller ½ krm kajennpeppar
2 msk hackad dill

Annons

1. Skär fisken i bitar, 3 cm.
2. Häll av spadet från kräftstjärtarna. Fräs purjon i smör i en gryta utan att den får färg.
3. Häll i vatten, fond, limesaft och grädde blandat med mjölet. Koka upp under omrörning.
4. Tillsätt fisk, salt och peppar. Koka ca 5 min. Strö över dill och kräftstjärtar.
5. Servera grytan med en limeklyfta och ris.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fynda från oss: Klassisk Höganäs-skål – perfekt till kräftskivan!

Den vackra skålen i stengods rymmer 2,5 liter och håller maten varm riktigt länge. Tål både maskindisk och mikrovågsugn!

Bara 3 dagars leveranstid! Läs mer och beställ direkt!


(86)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…