Annons
Annons


Limekaka med kokos


Mjuk kaka med ljuvliga smaker!

Mjuk kaka med ljuvliga smaker!

Tid:
ca 1 tim
ca 12 skivor

150 g smör
1 3/4 dl socker
rivet skal från 1 stor lime
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
1 1/2 dl mjölk

Topping:
100–150 g färskost av philadelhiatyp
1/2–3/4 dl florsocker
rivet skal från 1 lime + 1–3 tsk pressad lime

Annons

Garnering:
1 lime
citronmeliss

1.  Rör smör, socker och limeskal poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2.  Blanda mjöl med bakpulver. Sikta ner det i smeten under försiktig omrörning. Vänd ner kokos omväxlande med mjölk.
3.  Häll smeten i en smord, bröad avlång form, ca 1 1/2 liter.
4.  Grädda kakan i 175° ca 50 min. Låt kakan stanna och stjälp upp den försiktigt.
5.  Blanda toppingen och klicka över kakan. Garnera med skivad lime och citronmeliss.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(8)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…