Annons
Annons


Linda Bengtzing: Jag har fått skit för nästan allt


- Gravidbrösten hade gärna fått stanna kvar i storlek, skrattar Linda som snabbt kom i form efter senaste förlossningen.

– Gravidbrösten hade gärna fått stanna kvar i storlek, skrattar Linda som snabbt kom i form efter senaste förlossningen.

Linda Bengtzing njuter av livet och mammalyckan

OCH JAG SOM GRÄT FÖR ATT JAG VAR SÅ ENSAM…

En gång var hon känd för sina många kärleksaffärer. Linda är glad att den perioden är över.

För trots att hon levde i full fart var det något som saknades i hennes liv. När Linda nu sjunger i Melodifestivalen för femte gången är den biten på plats.

Annons

 AV JOAKIM LÖWING

FOTO: PETER ERICSSON, MAGNUS LIAM KARLSSON/SVT

Gilla Allas.se på Facebook

Nybliven tvåbarnsmamma och 40-årsdag i mars – energin är ändå som vanligt. Med Linda Bengtzing blir det full fart både på scen och hemma.

Första advent föddes Nisse – lillebror till Vera, 4. Men det är inget som hindrar sångerskan från att ställa upp i Melodifestivalen för femte gången.

– Nej, och jag är glad över att redan ha blivit av med många av kilona jag la på mig. Det gällde ju att komma i gång fort så jag är tillbaka i form på scenen. Inte minst att få ordning på magmusklerna så jag klarar en rejäl sångprestation och en tuff fysisk och psykisk vecka. Eller tre veckor om det blir andra chansen och final. Men gravidbrösten hade gärna fått stanna kvar i storlek, skrattar Linda.

Förlossningen tog visserligen bara fyra timmar från att hon och sambon Peter kom in på sjukhuset. Men den blev ändå lite mer komplicerad än när dottern kom till världen.

– Nisse låg i en så kallad öppen bjudning och hade ansiktet framåt. Det gick inte att vända så barnmorskorna fick kalla in en läkare som tog hjälp av en sugklocka för att få ut honom. Allt gick väldigt lugnt till så vi hann aldrig bli oroliga.

Inte för att Linda är särskilt nervös av sig i vilket fall – varken när det gäller henne själv eller barnen…

– Jag är ingen hönsmamma som överbeskyddar barnen i alla fall. Självklart tröstar jag och kramas – men är nog lite mer ”upp och hoppa, det blir bra”. Ibland går Vera hellre till Peter när hon är ledsen. Där får hon lite mer ”tycka synd om”…

Trista påhopp

Linda verkar ha en till synes aldrig sinande energi när hon uppträder – och likadant är det hemma.

– Jag älskar att leka med vår dotter. Det kan vara allt från lego och pyssel till att vara ute i skogen eller baka. Det kanske till och med blivit för mycket ibland. Hon är så van att någon leker med henne att hon har svårt att komma på egna saker om vi är upptagna med annat.

Hennes positiva och aktiva framstrålning har genom åren bidragit till en del kritik.

– En del retar sig på människor som är för glada och positiva – det är tydligen fel om man ser möjligheter i allt som jag gör. Jag har ju fått skit för nästan allt. Att jag varit för kaxig, haft för fula kläder, fel frisyr, varit inställsam, för käck, haft töntig dialekt. Det gäller att försöka att inte ta åt sig – även om det är svårt ibland. När det gäller recensioner har jag blivit mer känslig med åren – både sårad, besviken och förbannad ibland.

Alla myror i brallorna har gjort att Linda själv undrat om hon lider av någon kombination – men så är inte fallet.

– Däremot har jag väldigt lågt blodtryck, jag lever faktiskt knappt, haha. Så det är lite märkligt. Men förbränningen är jättehög. Jag går ofta från 0 till 100 på kort tid.

Innan första barnet var Linda länge singel, ofta ute i svängen och roade sig.

Därför kan man lugnt påstå att hennes liv förändrats helt under de senaste åren.

– Jag är ju känd för att ha haft flera kärleksaffärer och är glad över den perioden i dag. Nu när jag hittat hem behöver jag inte fundera eller vara nyfiken på något annat, förklarar hon och fortsätter:

– Det blev givetvis en jätteomställning när Vera föddes. Innan gjorde man mycket på egen hand och var ego. Då drömde jag inte om barn. Fast det kunde hända någon gång att jag satte mig i soffan och kände mig ofantligt ensam. ”Ska jag aldrig få barn, ska jag aldrig träffa någon att dela allt med”, tänkte jag och grät en skvätt. Men så snurrade allt vidare igen.

Chockade av babyn

Plötsligt kom dagen då livet började kretsa kring en annan person.

– Jag har alltid tyckt om min roll som mamma och skillnaden blev inte lika stor när Nisse kom. Det enda jag var lite orolig för var om det fanns plats i hjärtat att älska en person till lika mycket – och det gör det.

Om Nisse var planerad – var förstfödda Vera raka motsatsen.

Linda, sambon Peter och en trött Vera som då inte visste att hon ett år senare skulle bli storasyster...

Linda, sambon Peter och en trött Vera som då inte visste att hon ett år senare skulle bli storasyster…

– Peter och jag åkte på semester till Gran Canaria och hade inga tankar på barn just då. När min alltid så regelbundna mens inte kom sa han att jag måste vara gravid. Men jag trodde inte på det och köpte ett spanskt graviditetstest. Det var positivt. Då blev vi ganska chockade båda två.

Linda menar att det egentligen aldrig är rätt tillfälle i hennes bransch att få barn.

– Därför var det tur att Vera bara kom. Men det tog lite tid att vänja sig vid tanken, ler hon.

Paret träffades 2008 då gitarristen Peter Ståhlgren började i Lindas band. Hon blev blixtkär.

– Jag var galet förälskad, men det tog ett halvår innan vi blev tillsammans. Eftersom vi jobbar mycket ihop träffas vi nästan jämt och jag är väldigt lycklig med honom.

Familjen bor på Tyresö i ett drömhus på 300 kvadratmeter med högt i tak, flera terrasser, fantastisk utsikt och två musikstudior.

– Men ett tag var det nästan som i ”Drömkåken”, filmen med Björn Skifs. När vi hade svartmögel som krävde snabb renovering var det ingen höjdare. Men vi trivs jättebra.

Än så länge är Linda och Peter enbart sambos – ingen förlovning i sikte än.

– Inte vad jag vet i alla fall, haha. Och jag är ganska traditionell av mig så jag tycker det är mannens uppgift att fria. Får väl se när Peter tycker det är dags…

Blir femte gången

Linda är alltså uppvuxen i Värmland, där hennes föräldrar drivit Gullspångs Buss & Resetjänst, samt Bengtzings begravningsbyrå i många år.

– Man kan säga att de kör både första och sista resan för många människor. Jag och min lillebror Martin hjälpte ofta till. Och mina föräldrar ställde upp och skjutsade mig överallt, vilket jag är tacksam för. Jag hade en sångduo med en kompis och vi uppträdde mycket ihop.

Efter gymnasiet flyttade Linda till Stockholm. Via arbete som barnflicka, sångerska i ett dans- och coverband, samt deltagande i ”Sikta mot stjärnorna” och ”Fame Factory” debuterade hon i Melodifestivalen 2005 med ”Alla flickor”.

I Melodifestivalen 2088 kom Linda fyra i finalen med "Hur svårt kan det vara?".

I Melodifestivalen 2088 kom Linda fyra i finalen med ”Hur svårt kan det vara?”.

De fyra gånger Linda ställt upp har det blivit final varje gång, med en femteplats som bäst resultat.

– Det är så fruktansvärt nervöst när bidragen som går vidare läses upp att jag håller på att kräkas. I grunden är jag en riktig tävlingsmänniska.

Årets bidrag ”Ta mig” har skrivits av Nicke Borg och hans fru Jojo Borg Larsson. Överraskande för många, då Nicke kommer från hårdrocken.

– Jag lärde känna honom när vi deltog i samma deltävling 2011. Låten kan beskrivas som modern och klubbig pop. Jag har varit med och gjort om den en del och det känns jättebra. Min dröm är att gå till final och sedan vinna för första gången. Men konkurrensen är otroligt hård.

En svår separation

Hemma är det tre familjemedlemmar som håller tummarna för henne.

– Det kommer bli förskräckligt att vara ifrån lille Nisse. Längtan efter de små är enklare när man är helt borta än att ha med dem på arenan och ändå inte få vara med dem. Att de stannar hemma är det bästa av två dåliga alternativ. Men det känns fantastiskt att ha en familj som väntar på en när man kommer hem, avslutar Linda.

Clipboard02

 Vi tävlar i deltävling 4 i Örnsköldsvik 22 februari:

”Blame it on the disco” med Alcazar

”En himmelsk sång” med Ellinore Holmer

”Fight me if you dare” med I.D.A

”Hela natten” med Josef Johansson

”Hollow” med Janet Leon

”Natural” med Anton Ewald

”Raise your hands” med Ammotrack

”Ta mig” med Linda Bengtzing

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…