Annons
Annons


Linda träffar djurhjälparna

Linda Lindorff besöker Sydafrika och tittar närmare på tjuvjakten på noshörningar och vilka konsekvenser det får för djuren när människor bosätter sig på deras revir. Det innebär oftast att djuren kommer för nära människorna och till och med in i deras hus.


Linda och djurens hjältar

Linda och djurens hjältar är en svensk dokumentärserie från 2015. Foto: TV4

I Sydafrika som i resten av världen brer människor ut sig vilket ofta leder till att djuren kommer för nära människorna och till och med in i deras hus. Det finns de som vigt sitt liv åt att rädda människor från farliga djur och djur från skräckslagna människor och Linda möter några av dem.

Annons

Ormjägare
Donald Styrdom åker dagligen på utryckningar för att hämta de ormar som nästlat sig in i människors hem. Hans mission är att sedan återföra ormarna till naturen, långt bort från människorna.

Priserna på noshörningshorn har ökat kraftigt de senaste åren och värderas nu högre än guld. Anledning är att hornen i många länder anses vara statussymboler. Hornen, om man maler ner dem, anses också ha läkande krafter som kan bota allt från baksmällor till cancer.

Föräldralösa noshörningsungar
Linda besöker bland annat Rhino orphanage, landets första och enda instans som tar hand om noshörningsungar som förlorat sina mammor.

Linda och djurens hjältar: Måndag 5 januari, kl 20.00 i TV4


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…