Annons
Annons


Linnéa, 8 år, räddade livet på sin mamma!


Linnea

Linnéa är nu en tuff liten tjej på åtta år som drömmer om att stå på scen och som redan uppträtt med sin kör vid flera tillfällen. Vad hon inte visste i höstas var att hon skulle få uppmärksamhet på ett helt annat sätt.

Hörde en duns

Det var fredagen den 3 oktober, pappa Joachim började jobba redan klockan sex och hade lämnat hemmet i Nossebro för flera timmar sedan när Linnéa började göra sig redo för skolan. Lillebror Samuel stökade runt en del fast han inte skulle till dagis denna dag eftersom pappa skulle komma hem tidigt. Mamma Madelene var också i full gång och Linnéa hörde henne när hon gick in och ut från badrummet på övervåningen.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Jag var nere i köket och mamma gick omkring däruppe. Sedan kom det en stor duns och jag blev jätterädd, säger Linnéa.

Glömt telefonnumret

Hon sprang ut från köket och uppför trappan och där med fötterna på översta trappsteget låg Madelene medvetslös

– Mamma blundade och svarade inte när jag skrek på henne. Det var jätteotäckt. Det kändes som att det var väldigt bråttom för mamma hade liksom ett snarkande ljud och det lät inte alls bra. Och just då kom jag inte ihåg pappas mobilnummer, berättar Linnéa för Allas reporter Susanne Stamming.

Läs om hela dramatiken i Allas nr 11, i butik 5 mars!

Dessutom i veckans nummer:

Lätta GI-recept för hela veckan

Ät lätt, gott och nyttigt i fem dagar. Känn skillnaden! Currykyckling, lax och pepparbiff – allt med mycket grönt, är både frestande och mättande.

Succéförfattaren Kajsa Ingemarsson bröt ihop på Bokmässan

Karusellen snurrade för fort och Kajsa Ingemarsson kraschade in i väggen. Under nio månaders sjukskrivning hade hon tid att fundera på vad hon ville med sitt liv. Nu vet hon!

Frossa i vårens sprakande penséer

Väck vårkänslorna med dessaköldtåliga glädjespridare. Ta utsvängarna och kom loss! Samla frikostigt i låda, på bricka eller i zinkhink.

Katarinas man sköts ihjäl på öppen gata

Varje gång Martin for iväg för att rapportera från världens farligaste platser var Katarina orolig. ”Lova att komma hem levande”, sa hon alltid. Så kom beskedet Katarina hade fasat för…

  • 10 favoritklänningar för en vackrare vardag
  • Oemotståndliga chokladnollar
  • Sjömanshustrun: Jag blir nykär varje gång vi ses
  • Nya askung-crèmerna: Slät hy på några sekunder
  • En läsare berättar: när morfar dog blev jag kriminell
  • Livet efter hjärnblödningen

+ massor av roliga och snillrika kryss, kåserier, Lottes skaffferi, Ensamma mamman, gripande noveller, fråga våra experter, hela veckans middagar och mycket mer.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…