Annons
Annons


Grattis Linus – Sveriges nye bakkung!

Linus Larsson från Sandarne, utanför Söderhamn i Hälsingland, tog hem finalen i Hela Sverige bakar. Familjen och arbetskamrater var på plats för att stötta och heja.


Mästerbagaren Linus Larsson tog hem Hela Sverige bakar 2015.

Mästerbagaren! Linus Larsson tog hem Hela Sverige bakar 2015.

Hur känns det?
– Jag blev förvånad när jag hörde mitt namn – och jätteglad förstås! Det bubblade i hela kroppen. All nervositet och ångest som jag känt från första dagen bara släppte. Nu börjar det sjunka in att jag faktiskt vann!
Vad gör dig till vinnare?
– Jag tror att jag är duktig på att få fram bra smaker. Det har jag laborerat med tidigare också eftersom jag arbetat som kock. Tävlingsmässigt är jag bra på att planera så att alla moment är klara i tid och ingenting glöms bort.
Vad är du mest nöjd med?
– Att helheten blev bra och att tårtan såg så aptitlig ut och att dekorationerna var tilltalande. Jag ville inte använda sugarpaste, som annars är så vanligt nu. Det ser visserligen snyggt ut, men är inte gott. Och jag är nöjd, tyckte att smakerna satt.
Vad händer nu?
– Jag har gjort en bok så nu i helgen är det fullt upp med olika event i Stockholm och morgon-TV på måndag. Sedan vet jag inte, men jag hoppas att få vara med på fler event, mässor kanske arbeta i provkök och ta fram recept för tidningar.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Läs mer om Linus! I Allas nummer 48 som kommer i butik om en vecka har vi ett specialreportage om vinnar-Linus. Han bjuder även på några recept ur sin nya bok – som du även kan vinna.

Baka själv: Receptet på Linus finaltårta – bröllopstårtan!

Läs också: Här är alla deltagare i Hela Sverige bakar 2016

Av Maria Wigur
Foto: Andreas Lundberg/TV4, Frida Wismar


(210)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…