Annons


Så blev det sista ”Ring så spelar vi” med Lisa Syrén

Efter 22 år i etern har Lisa Syrén gjort sin sista sändning av "Ring så spelar vi". På plats i kontrollrummet fanns maken Mikael Jardbrink och dagen till ära var studion fylld med ballonger. "Det är en lite speciell dag", sa hon i sändningen.


Lisa Syrén, programledare i P4

Lira Syrén lämnar ”Ring så spelar vi” efter 22 år. Bild: SR/ Mattias Alm

Lisa Syrén har blivit en bekant radioröst för många av oss. I över två decennium har hon sänt helgprogrammet ”Ring så spelar vi” i Sveriges Radio.

I maj 2018 kom beskedet att Lisa Syrén slutar och lämnar över stafettpinnen till Pernilla Månsson Colt och Christer Lundberg.

Annons

– Det har varit min plan att sluta nu och flera saker sammanföll, min pappa dog och rätt programledare är beredda att ta över. Tänk att äntligen kunna ha fredagsmys och resa långt med min man! sa hon till Expressen i samband med beskedet.

Sista ”Ring så spelar vi” med Lisa Syrén

Lördagen den 16 juni var det dags för Lisa Syréns sista program.

– Ja, det är en lite speciell dag i dag, för mig och kanske för dig också, sa hon i sändningen som citeras av Expressen.

Dagen till ära satt maken Mikael Jardbrink i kontrollrummet. Lisa Syrén hade dessutom passat på att fylla studion med ballonger.

TACK! ❤️

Posted by Ring så spelar vi on Saturday, June 16, 2018

När det var dags för den sista önskelåten blev programledaren dessutom avbruten av kollegan Roger Bengtsson. Han meddelade att programmets sista låt var Lisa Syréns favoritlåt ”Did you give the world some love today baby” med Doris.

Lisa Syrén avslutade sedan programmet med en sista hälsning ut i etern.

– Tack för att ni har lyssnat under alla dessa år, tack för att vi har fått förtroendet. Vi önskar alla en glad sommar – för nu lägger vi på luren, hej då!

”Lördag med Lisa” och ”P4 plus”

Programledaren tänker nu unna sig en riktigt lång semester, men kommer även i fortsättningen att sända radio. Från och med september 2018 fortsätter hon med programmen ”Lördag med Lisa” och ”P4 plus”.

Till skillnad mot ”Ring så spelar vi”, som sänts från Växjö, kommer de övriga programmen att spelas in i Lisa Syréns hemstad Karlskrona.

Beslutet att lämna ”Ring så spelar vi” har Lisa Syrén berättat bland annat beror på att hon är trött på att pendla.

– Men det är också så att jag längtar efter att få tillbringa helgerna med min man Mikael. I och med att jag har sovit i Växjö varje fredag-lördag och sänt på lördagsmorgnarna har vi aldrig haft möjlighet att ha fredagsmys och träffas annat än på söndagar, sa hon till Expressen i maj.

Läs också:

Här är alla artister i ”Allsång på Skansen” 2018


(160)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…