Annons
Annons


Ljuv och hjälpsam blomma

I morgon, den 16 april, börjar Majblomman årets insamling. I år är blomman ljusblå, ljuslila och gyllengul och precis som tidigare år är den skapad av barn. Pengarna används för att stödja barn i ekonomiskt utsatta familjer i Sverige och att sprida kunskap om deras situation. Majblomman är, trots årets ljuva pastellfärger, en kraftfull blomma som hjälper många barn till en ljusare tillvaro när familjens ekonomi är dålig. Svenska Moderådet har del i processen att ta fram årets Majblomma. Utifrån de tusentals förslag som barnen skapat väljer moderådet ut ett tiotal finalister som barnen får rösta bland.


Säljstart den 16 april för årets majblomma.

I morgon, den 16 april, börjar Majblomman årets insamling. I år är blomman ljusblå, ljuslila och gyllengul och precis som tidigare år är den skapad av barn. Pengarna används för att stödja barn i ekonomiskt utsatta familjer i Sverige och att sprida kunskap om deras situation. Majblomman är, trots årets ljuva pastellfärger, en kraftfull blomma som hjälper många barn till en ljusare tillvaro när familjens ekonomi är dålig.

Annons

– Genom insamlingen, när barn över hela landet säljer Majblommor under två veckor i april varje år, kan Majblommans lokalföreningar hjälpa barn med bidrag för sådant som andra tar för givet, berättar Lena Holm, generalsekreterare Majblommans Riksförbund. Det är till exempel fritidsaktiviteter, cyklar, gympaskor, sommarutflykter och glasögon. Genom bidragen får barnen möjlighet att dela gemenskapen med sina kompisar, både i skolan och på fritiden.

Svenska Moderådet hjälper till att ta fram årets Majblomma. Utifrån de tusentals förslag som barnen skapat väljer moderådet ut ett tiotal finalister som barnen får rösta bland.

– Årets majblomma är en dröm i pastell, som en smällkaramell från 50-talet, säger Lotta Ahlvar, vd på Svenska Moderådet. De moderiktiga ljust lila och blå tonerna förstärks i sin ljuvhet av en lite tuffare gul pistill som påminner om vårsolen.

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…