Annons
Annons


Ljuva rabarbertider!


Gott att göra av rabarber! Minipajer med mandelmassa.

ca 15 st
Tid: ca 50 min

Deg:
100 g kallt smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker

Fyllning:
100 g mandelmassa
2 msk socker
50 g smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 dl tärnad rabarber
3 msk socker
1 msk potatismjöl

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och skär ut bitar. Tumma ut degen i formarna. Nagga och ställ in i kyl ca 30 min.
2. Riv mandelmassan, rör ner socker och tärnat smör. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Sikta ner mjölet och rör om.
3. Blanda rabarbertärningarna med socker och potatismjöl. Häll i mandelmassefyllningen i formarna och fördela rabarbertärningarna ovanpå. Grädda i 200°, ca 15 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson


(18)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…